

Voor uw organisatie:
Advies, workshops en lezingen op maat
De academici van het Filosofie Departement van Tilburg University bieden modules, lezingen en workshops aan over filosofische thema’s waar uw organisatie behoefte aan heeft. Denk aan onderwerpen als duurzaamheid, bedrijfsethiek, digitalisering, wetenschapsfilosofie en meer. Samen met u stellen wij een aanbod op, lopend van individuele voordrachten en advies tot complete modules en commissiewerk, afgesteld op uw organisatie.
Meer weten? Neem dan nu contact met ons op.
Projecten en partners


Voor het Ministerie van Defensie in Breda verzorgde dr. Herman de Regt een driedelige workshop over evidence-based beslissingen en wetenschappelijk management binnen een diverse en grote organisatie als Defensie. Fundamentele vragen over wat wetenschap onderscheidt van meningen, wat evidence-based management inhoudt en wat de waarde en grenzen ervan zijn, werden niet alleen gesteld, maar ook beantwoord.
Prof. dr. Wim Dubbink en dr. Bert van de Ven geven jaarlijks 15 workshops dilemma training voor Wagner & Company in het kader van de Postgraduate Governance opleiding voor commissarissen en bestuurders.
Dr. Willem van der Deijl-Kloeg is als extern adviseur lid van de Commissie Ethiek van Amarant. De Commissie Ethiek bespreekt ethische kwesties die spelen binnen de dagelijkse zorgpraktijk van Amarant, en organiseert morele beraden voor medewerkers die met ingewikkelde casussen zitten.
Prof. dr. Wim Dubbink is lid van de Commissie Ethiek van het ETZ. De Commissie Ethiek stimuleert het ethisch reflecteren op buitengewone zorg bij medewerkers van het ETZ. De commissie adviseert, bedenkt initiatieven, coacht, verzorgt ethiekscholing, en initieert moreel beraad op de afdelingen.
In opdracht van PMM en het Minsiterie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, werkte dr. Roos Slegers aan een fictieve memorie van toelichting voor een wet op het sociaal domein. Samen met twee co-auteurs van organisatieadvieskantoor WagenaarHoes, schreef Roos een fictieve memorie om mensen aan het denken te zetten over een meer samenhangend beleid rond multiproblematiek.
Voor Censor gaf prof. dr. Wim Dubbink een workshop rondom de vraag 'Wat is de mens?'. De workshop vond plaats in het kader van een verandermanagementtraject, waarbij er vanuit een nieuw perspectief naar de werkzaamheden wordt gekeken. Wim Dubbink contretiseerde dit nieuwe perspectief naar het onderscheid tussen persoon-zijn en een rol innemen binnen de organisatie.

Voor de Efteling organiseerde TiLIA op verzoek ‘gesprekken met een professor’ of ‘gesprekken met een filosoof’ rondom thema’s als leiderschap, communicatie, en intuïtie in het kader van een persoonlijke Themadag, georganiseerd voor bijvoorbeeld de CFO of CMO. In een intieme (on campus) setting komen de onderwerpen aan bod vanuit onverwachte perspectieven.